-->

Mitjans de comunicació

Ant Farm (1975) Media Burn
mitjà

1 1 m. [LC] Allò que serveix per a arribar a un fi. L’exercici diari és un bon mitjà per a estar en forma. Per a ell tots els mitjans són bons. El fi justifica els mitjans. Mitjans de transport.
1 2 [LC] per mitjà de loc. prep. Servint-se de. Fer-li-ho saber per mitjà d’una carta. Ho vaig aconseguir per mitjà d’ell.
2 1 m. [CO] mitjà audiovisual Mitjà de transmissió de la informació que té com a suport diversos sistemes auditius, visuals o audiovisuals.
2 2 [CO] mitjà de comunicació de massa Mitjà de transmissió de la informació a través del qual es realitza la difusió de significats culturals dirigits a un gran públic. La ràdio, la premsa i la televisió són mitjans de comunicació de massa.
2 3 [CO] mitjà imprès Mitjà de transmissió de la informació que utilitza per a la reproducció dels continguts que intenta difondre qualsevol de les tècniques d’impressió existents. La premsa, el llibre, el cartell i el còmic són mitjans impresos. 3 m. [AQ] ant. Peça de pedra quadrangular usada per a la construcció de cases.

comunicació

f. [LC] Acció de comunicar; l’efecte. Comunicació d’idees, de notícies. La comunicació del moviment a una màquina. He rebut una comunicació del jutge.
2 1 f. [LC] Acció de comunicar-se dues o més persones o coses entre elles, l’una amb l’altra. Permetre la comunicació entre l’acusat i el seu defensor. Les dues famílies tenen molta comunicació. Establir, mantenir, la comunicació entre dos llocs distants. Posar-se en comunicació amb la família.
2 2 [CO] comunicació no verbal Cinèsica . 2 3 f. [TC] [LC] Transmissió d’informació d’un punt a un altre mitjançant el telèfon, la ràdio, etc. Parlava per telèfon, però s’ha tallat la comunicació.
2 4 [TC] comunicació òptica Comunicació que utilitza les ones de llum, habitualment procedents d’un làser.
3 f. pl. [LC] Conjunt de les vies de comunicació d’un país, d’una regió, etc. La tempesta ha tallat les comunicacions amb França. Una zona poc poblada, amb comunicacions deficients.
4 1 f. [SO] [CO] Transmissió de significats culturals dirigida a un gran públic. Teoria de la comunicació.
4 2 [SO] comunicació de massa Comunicació 4 1 .
5 f. [LC] [AD] Aportació científica a una reunió d’estudiosos. Una comunicació al Ple de l’Institut. Presentar una comunicació al Congrés de Medicina.